Tot timpul

O lamurire vizavi de ideea din spatele CLEPSIDRE(.ro)

Cautam un cuvant care sa aiba sens pentru o colectie de fotografii. Si m-am gandit, ce fac ele fotografiile cel mai bine? Spun stop clipei in momentul in care apesi pe declansator. Si, daca suntem de acord pentru un moment ca privind la o clepsidra, timpul nu e nimic mai mult decat nisipul din ea, brusc fotografia si clepsidrele au proprietati asemanatoare. Ambele sunt recipiente ale timpului trecut.

Acum ca am lamurit legatura dintre fotografie si obsesia fata de Timp, va prezint (inca:) una dintre cele mai reusite fotografii ale mele. E un moment vanat in metroul din Berlin, acum vreo 4 ani si jumatate. Ma interesa sa surprind viteza de deplasare a oamenilor in raport cu elementele grafice de pe fundal. Si dupa, sa zic, 30 de minute sau mai bine de asteptare, mi s-a oferit cadrul acesta, in care un domn ne spune ca in pofida varstei, dumnealui are “Tot timpul”. Poate sa mai spuna si ca doar oprindu-ne pe loc reusim sa redam contur clar personalitatilor noastre.

tot_timpul

Adevarul e ca poate sa spuna atatea lucruri cate perechi de ochi o privesc. Si asta e o alta calitate a fotografiei, in general – ne ajuta sa ne regasim. Si aici vorbesc de privitori, nu de fotografi. Fotografii sunt si ei niste instrumente in spectacolul infinit care ne inconjoara. Spectacol pus in scena sub inaltul patronaj al Timpului, sponsor oficial al..

..ok! Ma opresc aici! : )

 

Muzica de ascultat > Timpul e de partea mea

 

Pe curand,
Cristian

Leave a comment